Detail aktuality

28.10.2012 | 14. ročník byl opravdový extrém

Čtrnáctý ročník Memoriálu Libora Podmola je za námi. Nevíme, proč se traduje, že v pekle je horko a žár. Opravdové peklo má jinou tvář - jsou to cisterny vody soustavně vylévané z nebe, metr hluboké bahno a neskutečná dvouhodinová dřina...

Všech 96 odstartovaných jezdců (tedy 48 dvojic) si letos prošlo opravdovým peklem. Sáhli si na dno svých fyzických a psychických sil a jejich boj na trati s živly připomínal opravdový souboj o holý život. Ač nejsme vyznavači módy klobouků, svůj pomyslný klobouk před nimi hluboce smekáme. V letošním ročníku tradičního enduro závodu dvojic nešlo o vítězné vavříny - každý, kdo odstartoval, byl vítěz.

Děkujeme všem lidem a pracantům v organizačním týmu. Právě i díky jejich obětavosti a schopnosti vydržet dvanáct hodin stát a pracovat na dešti, prodírat se a hledat stabilitu ve zrádném bahně, snášet celý den slotu - díky této jejich odolnosti a síle vůle i těla se mohl letošní ročník zdárně a bez zádrhelů uskutečnit. 

Naše díky směřují všem divákům, kteří odložili vyteplené bačkory, odešli od praskajících polínek v krbu, zamkli za sebou pohodlí svých domovů a vydali se svou přítomností, pozvbuzováním a mnohdy také pomocnou rukou podpořit všech 96 odvážlivců na trati. Jako součást našeho poděkování do jejich řad bylo slosování tomboly vstupenek o 102 skvělých cen.

Děkujeme také partnerům akce, kteří nás podpořili, darovali velké množství hodnotných a lákavých cen a posílili tak chuť a odhodlání jezdců i návštěvníků vzepřít se zmítající se přírodě.. 

Letošní ročník je zdárně za námi. Ano, říkáme zdárně a myslíme to naprosto vážně. Počasí zhatilo jakoukoliv možnost, aby byla akce ekonomicky rentabilní, donutilo nás ke změnám v programu (pitbike exhibice, projížďky na koních, lety vrtulníkem i dětské sportoviště byly za daných podmínek neuskutečnitelné), byla upravena i trať (nicméně pouze posunutím pásek na předem stanovený prostor, protože trať jsme vymysleli v několika verzích a bylo počítáno i s verzí vietnamských močálů) a celková délka závodu zkrácena na 2 hodiny. To jsou však jediná negativa.. Za daných podmínek totiž jinak vše fungovalo jak po drátkách, návštěvníci mohli přebývat v gastro stanech, byla připravena i krytá tribuna, z níž byl výhled na větší část celé trati, nedošlo k žádným fatálním újmám na zdraví těla nebo ducha... :) Kdo na letošní ročník dorazil, určitě nelitoval a odvezl si krom případných věcných cen hodnotu největší - celý balík obrovských zážitků.

Těšíme se na Vás zase za rok, přátelé. Největším díkem pro nás bude, když nám zachováte přízeň.
Váš organizační tým Memoriálu Libora Podmola


/zpět/

Facebook